Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szappan készítése meleg eljárással (HP)

A meleg eljárásnál – minden ellenkező híreszteléssel szemben - a szappant nem főzzük, ahogyan a hagyományos szappanfőzésnél történik, hanem melegen tartjuk egészen addig, amíg a massza el nem éri a gélfázist.

      A meleg eljárással készült szappanok nem olyan „simák”, mint a hidegeljárással készültek. Sokkal rusztikusabb a megjelenésük, mivel a massza a formába öntésnél már sokkal vastagabb.    Ugyanezen oknál fogva nehezebb kisebb formákat használni.

    A szappanmassza a főzésnél „megdagadhat” (ez nagyban függ a felhasznált olajoktól), így a főzés folyamatát végig figyelemmel kell kísérnünk. (2-3 óra)

    Nehézkesebb (de nem lehetetlen) tejet, gyümölcsöket, zöldségpépeket a masszához adni.

   A vastag textúrának köszönhetően a színezésre is jobban oda kell figyelni, különös tekintettel, a különféle színekkel történő színezési technikákra. Akit érdekel az eljárás ajánlom figyelmébe ezt az oldalt. Erről az oldalról tanultam meg a HP szappankészítését.

http://szappankeszites-alapanyagok.blogspot.com/2018/01/szappankeszites-meleg-eljarassal.html

http://www.soaps-and-co.com/szappan-keszites-hazilag/287-meleg-eljaras-szappan

Ajánlom mindenkinek, akit érdekel a szappanfőzésnek ez a része is. Egy hosszabb folyamat az biztos, több időt vesz igénybe, mint a hideg eljárással készített szappanok ,de ez is egy kihívás szappanosoknak.

 

                                            

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 



Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< Február >>
<< 2020 >>
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Statisztika

Most: 1
Összes: 16955
30 nap: 2026
24 óra: 70