Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Miért jobb a kézműves szappan?

A kézzel készített szappan glicerint tartalmaz, amely a szappankészítés természetes mellékterméke, kiváló hidratáló és egyben azért is, hogy a kézzel készített szappan olyan jót tesz a bőrének! A glicerin olyan bőrpuhító anyag, amely vonzza a levegőből a nedvességet, fenntartva a bőrön, a nap folyamán. Boltban vásárolt, tömeggyártású rúd általában nem tartalmaz glicerint, így a bőr kiszáradt és irritált lehet. Mivel nem valódi szappan, tisztítószereket tartalmaznak, amelyek eltávolítják a bőrt a természetes olajoktól. Szintetikus alapanyagokat használnak olyan célok elérésére, mint például a vastag habzás vagy a rúd sajátos keménysége. A hidratálás mellett a kézzel készített szappanom ezeket a tulajdonságokat úgy érheti el, hogy a növényi alapú olajok és más természetes összetevők megfelelő aránnyal rendelkeznek.

A tipikus gyárban gyártott, üzletben vásárolt szappanokból az összes glicerint eltávolították, és további termékekbe, például krémekbe helyezték. Ennek oka ahelyett, hogy vásárolna egy tisztító és hidratáló terméket (például kézzel készített szappant), a fogyasztónak most két terméket kell vásárolnia, hogy ugyanazt a célt szolgálja. Alattomos! Ezen szintetikus, szárító összetevők és a glicerin eltávolításának fő mozgatórugója az, hogy pénzt takarítson meg az alsó sorból, és ne minőségi bőrápolást kínálják neked.

A tömegesen előállított „szappan” káros lehet az egészségemre?

Az FDA nem követeli meg a társaság „illata” védjegyeiben szereplő összetevők feltüntetését a címkén. Ez azt jelenti, hogy az illatos szappan veszélyes vegyszereket tartalmazhat anélkül, hogy a vásárló tudná. Ezen kémiai összetételek némelyike ​​bőrirritáló hatású és ismert rákkeltő anyagokat is tartalmaz: A szakértői testület megerősíti, hogy az illatanyag-összetevők rákot okozhatnak

Az illaton kívül a nagy gyártók hajlamosak szintetikus tartósítószereket, például parabéneket használni, amelyeket melldaganatokhoz kötöttek. A nátrium-lauril-szulfát nagyon széles körben alkalmazott összetevő, amely extrahébbá teszi a szappant, ugyanakkor ismert hormonbontó. Ezen összetevők használata jót tesz ezeknek a társaságoknak, de nem az egészségének. Ha csak annyira sajátítod el a szappankészítést, hogy magadnak egy egészségre nem veszélyeztetett terméket készítesz, akkor már tettél valamit magadért.

Nézd meg ezt a videót.    Mennyivel jobban néz ki egy kézműves szappan előállítása, ami odafigyeléssel készül, és nem mellesleg az van benne, amit a bőrünk igényel.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Levelezőlista


Archívum

Naptár
<< November >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Statisztika

Most: 1
Összes: 9407
30 nap: 2307
24 óra: 86